تاکر کارلسون روزنامه نگار معروف آمریکایی پیش بینی کرده است که ایالات متحده در سال آینده یک جنگ تمام عیار را علیه روسیه آغاز خواهد کرد. وی شب گذشت در مصاحبهای گفت: «سال آینده جنگ داغی بین آمریکا و روسیه در راه است. و من فکر نمیکنم ما برنده آن باشیم، ولی این بحث دیگری است. من فکر می کنم این یک اقدام سیاسی است و آنها باید چنین درگیری نظامی را آغاز کنند تا قدرت زمان جنگ را در دستان خود متمرکز کرده و بتوانند بر روسیه پیروز شوند.»
این روزنامه نگار آمریکایی یادآور شد که سیاست داخلی ایالات متحده به این واقعیت منجر می شود که تشکیلات دولتی شروع به حفظ قدرت به عنوان تنها راه نجات خود می کند. ترس از تحقیقات در صورت شکست، اعضای دولت جو بایدن را به مقابله قاطع با مخالفان سیاسی - از جمله رئیس جمهور سابق، دونالد ترامپ، وا داشته است.
در این رابطه کارلسون گفت که شهروندان آمریکایی که نگران کشور خود هستند نه تنها در مورد تخلفات جنایی داخلی دولت، بلکه به دلیل احتمال آغاز یک درگیری تمام عیار با روسیه نیز باید نگران باشند. وی پیش بینی کرد که موشکهای آمریکایی ممکن است "به طور تصادفی" در خاک لهستان سقوط کنند و پس از آن، واشنگتن مسکو را در این حادثه مقصر شناخته و این بهانه خوبی برای آغاز جنگ خواهد بود.
کارلسون خواستار اعمال فشار بر مجلس سنای آمریکا به منظور دستیابی به صلح در شرایط حاضر شد. به گفته وی، ایالات متحده اگر بخواهد، قادر است همین امروز به درگیری نظامی در اوکراین پایان دهد، زیرا ارتش اوکراین بدون ناتو وجود نخواهند داشت. به گفته وی، واشنگتن تنها طرفی است که قادر به دستیابی به صلح برای جلوگیری از بروز یک جنگ جهانی است که کل زندگی بشریت در این سیاره را به خطر خواهد انداخت.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و پنجاه و چهارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
وزارت دفاع روسیه صبح امروز، پنجشنبه، گزارش داد که طرف اوکراینی بار دیگر تلاش کرد تا با استفاده از هواپیمای بدون سرنشین به اهدافی در خاک روسیه حمله کند که پهپاد مهاجم در حومه مسکو رهگیری و منهدم شد.
این وزارتخانه اعلام کرد:"صبح امروز ۳۱ آگوست، یک حمله تروریستی دیگر مقامات کی یف با استفاده از یک پهپاد از نوع هواپیما علیه تاسیساتی در عمق خاک روسیه متوقف شد. پهپاد مهاجم توسط نیروهای پدافند هوایی در حال انجام وظیفه بر فراز منطقه واسکریسنسک در حومه مسکو منهدم شد.
پیش از این، سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو نیز در کانال تلگرامی خود نوشت: صبح امروز سامانه پدافند هوایی روسیه یک پهپاد را که به سمت مسکو در حال پرواز بود منهدم کرد.به گفته وی، این حادثه تلفات جانی و مالی در پی نداشته است.
در این رابطه بیش از ۴۰ پرواز در فرودگاههای پایتخت روسیه صبح امروز لغو شده یا با تاخیر انجام خواهد شد.طبق اطلاعات رسیده طرح «پوشش» در فرودگاههای پایتخت اعمال شده و حریم هوایی مسکو به طور موقت بسته شد و هواپیماهای ورودی به دیگر شهرهای مجاور هدایت شدند.
مارک آلفورد، نماینده حزب جمهوری خواه در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا بامداد امروز تاکید کرد که دولت ایالات متحده باید یک برنامه اقدام روشن برای اوکراین ارائه دهد و تنها پس از آن قانونگذاران آمریکایی را ملزم به تصویب بودجه اضافی برای کییف کند.
او در مقالهای برای روزنامه هیل نوشت: کنگره نباید بستههای کمک بیشتری را به اوکراین اختصاص دهد تا زمانی که وضعیت بودجه تخصیص داده شده از قبل مشخص شود و تا زمانی که دولت جو بایدن اهداف مشخص ایالات متحده را برای کنگره روشن نکرده باشد. <...> دولت بایدن باید قبل از درخواست هرگونه بودجه جدید، نقشه راه روشنی برای آینده اوکراین به کنگره ارائه کند. ما باید درک کنیم که می خواهیم به چه نتایجی برسیم، بازگرداندن سرزمین های از دست رفته اوکراین تا چه میزان واقع بینانه و مصلحت آمیز است.
آلفورد خواستار "شفافیت و واضح بودن استراتژی" واشنگتن شد. وی همچنین از شکنندگی پایگاه صنایع نظامی آمریکا ابراز نگرانی کرد. این سیاستمدار به اطلاعاتی اشاره کرد که بر اساس آن ممکن است ۵-۷ سال طول بکشد تا ذخایر تعدادی از مهمات کلیدی ارتش آمریکا دوباره پر شود. در حالی که آمریکا خطر تجاوز از جانب چین را احساس می کند. به عقیده وی، مقامات پکن ممکن است از شرایط کنونی علیه ایالات متحده استفاده کنند.
به گفته این نماینده کنگره، ایالات متحده نمی تواند بدین شکل در این مسیر بیشتر پیش برود، زیرا افزایش هزینه ها و تورم، افزایش بدهی عمومی نیازمند رویکردی مسئولانه و منطقی است. آلفورد معتقد است که خستگی و تردید در مورد نتیجه مناقشه اوکراین در میان مالیات دهندگان آمریکایی در حال افزایش است.
این سیاستمدار یادآور شد، بایدن اغلب می گوید که ایالات متحده تا هر زمان که طول بکشد از اوکراین حمایت خواهد کرد. اما به گفته آلفور، مردم آمریکا حق دارند حقیقت استراتژی و هدف نهایی واشنگتن در این رابطه را بدانند و به «اظهارات پوچ و مبهم رئیس جمهور» گوش ندهند.
یک روز قبل، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید از تخصیص بسته جدید کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین خبر داد که ارزش تسلیحات انتقال یافته تحت این بسته ۲۵۰ میلیون دلار خواهد بود.
والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرد که در پی گفتگوی تلفنی که با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دانمارک - فلمینگ لنتفر داشته، مشخص شد که برخی از خلبانان اوکراینی آماده آموزش پرواز با جنگنده اف-۱۶هستند.
این مقام نظامی شب گذشته در کانال تلگرام خود نوشت: «گفتگوی تلفنی سازندهای با ژنرال فلمینگ لنتفر، رئیس ستاد کل ارتش پادشاهی دانمارک داشتیم. تمرکز مذاکرات ما روی آموزش خلبانان و مهندسان اوکراینیبا جنگنده F-۱۶ قرار داشت که در دانمارک ادامه دارد. ژنرال لنتفر گفت که برخی از خلبانان ما دوره مقدماتی را با موفقیت به پایان رسانده و می توانند آموزش پرواز را آغاز کنند.»
به گفته وی، اوکراین و دانمارک در مورد کار لجستیکی برای اطمینان از نگهداری و تعمیر جنگنده های F-۱۶ به توافق رسیدهاند.
روزنامه نیویورک تایمز شب گذشته به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که در پس زمینه احتمالی تغییر اوضاع سیاسی در ایالات متحده، مقامات کییف تلاش می کنند تحویل جنگنده های F-۱۶ را هر چه سریعتر هماهنگ و نهایی کنند. یادآوری شده که رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی می خواهد به تحویل هر چه بیشتر هواپیما در کوتاه ترین زمان ممکن دست یابد، زیرا خطر عدم دریافت آنها وجود دارد.
به نوشته این نشریه، ادعای زلنسکی برای دریافت هواپیماهای جنگنده در آینده با هدف تحقق انتظارات شرکای غربی در صورتی است که ضد حمله ناموفق بر روحیه سیاستمداران تأثیر بگذارد. یکی از مقامات در مصاحبه با این روزنامه تاکید کرد، اگر جو بایدن، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده دوباره انتخاب نشود، جانشین وی ممکن است مجوز انتقال F-۱۶ به اوکراین از سوی سایر کشورها را لغو کند.
اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی سابق تفنگداران دریایی آمریکا در مصاحبهای ابراز عقیده کرد که خلبانان نیروهای مسلح اوکراین به محض شروع نبرد هوایی با جنگندههای F-۱۶ جان خود را از دست خواهند داد. وی یادآور شد: ارسال جنگنده به اوکراین تنها یک اقدام کاملا سیاسی است که هیچ اثر عملی بر وضعیت دگیری با روسیه نخواهد داشت. F-۱۶ ها به هیچ وجه بر توازن قدرت در میدان نبرد تأثیری نمی گذارند.
ریتر گفت: "احتمال زیادی وجود دارد که درگیری قبل از تحویل آنها به اوکراین پایان یابد و آنها حتی وارد نبرد نشوند."
در عین حال، آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین چند روز قبل اعلام کرد که ارتش این کشور از بهار سال ۲۰۲۴ استفاده از F-۱۶ را آغاز خواهد کرد. وی همچنین ابراز اطمینان کرد که ظاهراً این جنگنده می تواند به محض حضور در آسمان وضعیت را در میدان جنگ تغییر دهند.
این در حالی است که روز گذشته ژنرال بازنشسته ارتش اوکراین سرگئی کریوونوس که معاون سابق دبیر شورای امنیت ملی این کشور نیز بود، گفت که جنگندههای F-۱۶ که مقامات کییف خواستار انتقال سریع آنها به اوکراین هستند، قادر به تغییر قطعی مسیر درگیریها در میدان نبرد نیستند.
این مقام سابق نظامی وظیفه اصلی نیروهای مسلح اوکراین را تضمین حفاظت از فرودگاهها، جایی که ممکن است F-۱۶ در آنها مستقر شود، خواند.
یوری ایگنات، مشاور فرماندهی نیروی هوایی اوکراین شب گذشته در مصاحبه با برنامه تلویزیونی گفت که برای کییف ۶۰ جنگنده F-۱۶ برای انجام ماموریت های جنگی کافی خواهد بود.
ایگنات مدعی شد: "تصور کنید ۶۰ هواپیمای اف-۱۶ اگر در فرودگاههای عملیاتی مختلف پراکنده شوند، جایی بین آنها جنگندههای ساخت شوروی نیز وجود خواهد داشت. آنها به سرعت بلند شده، نابود کرده و به زمین باز خواهند گشت.»
به گفته وی، این تعداد جنگنده برای انجام چنین وظایفی کافی خواهد بود.
۲۵ آگوست کائیسا اولونگرن وزیر دفاع هلند گفت خلبانان نیروهای مسلح اوکراین برای کار بر روی جنگنده های F-۱۶ از شش تا هشت ماه آموزش خواهند دید. به گفته وی، اولین گروه از خلبانان که آموزش آنها از ماه جاری در دانمارک آغاز شده، تا فوریه ۲۰۲۴ آماده پرواز با F-۱۶ نخواهند بود.
در اواسط ماه گوست، یاکوب المان ینسن، وزیر دفاع دانمارک اعلام کرد که این کشور ۱۹ جت جنگنده F-۱۶ را به اوکراین منتقل خواهد کرد.
الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، شب گذشته، چهارشنبه، در یک برنامه تلویزیونی هشدار داد که کار بر روی توافق بر سر ارائه احتمالی تضمینهای امنیتی به کییف، ممکن است عواقب منفی برای خود کشور ضامن داشته باشد.
گروشکو تاکید کرد: این اقدام گامی به سوی تشدید بیشتر و خطرات بیشتر در جنگ ترکیبی به راه افتاده علیه روسیه است. <...> چنین اقدامی از سوی پاریس با خطرات فزایندهای برای امنیت خود فرانسه همراه خواهد بود.
پیش از این، کاترین کولونا، رئیس وزارت خارجه فرانسه گفته بود که موضوع تضمینهای امنیتی اوکراین در حال بررسی است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز چند روز قبل تاکید کرد که سیاست این کشور امکان مشارکت مستقیم در درگیری اوکراین را حذف میکند. همچنین به گفته وی، پاریس در تلاش است تا از تشدید تنش جلوگیری کند.
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در پاریس درباره ادامه کمکهای نظامی پاریس به کییف صحبت کرده است.
این دیپلمات روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) در این باره نوشت: این افتخار را داشتم که پس از تماس رئیس جمهوری فرانسه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، با او دیدار و گفتگو کنم.
کولهبا تأکید کرد که حمایت نظامی بیشتر پاریس از کییف مورد بحث قرار گرفت. آنها همچنین پیشنهادهای اوکراین برای پایان دادن به درگیری بر اساس "فرمول صلح" پیشنهادی کییف و همچنین عرضه غلات اوکراینی را مورد بررسی قرار دادند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، روز گذشته تاکید کرد که ماکرون با ادعای خود در مورد عدم مشارکت پاریس در مناقشه اوکراین، سعی دارد اقدامات خود را توجیه کند. او یادآور شد که پاریس یکی از اولین کشورهایی بود که در اروپا به طور فعال در زمینه تجهیز تسلیحاتی و آموزش پرسنل نظامی به کییف وارد عمل شده و همچنان به این کار ادامه میدهد.
دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته چهارشنبه نسبت به حملات هواپیماهای بدون سرنشین به مناطق مختلف روسیه ابراز نگرانی کرد. استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش گفت: «ما نگران تشدید خشونتهایی هستیم که این روزها شاهد آن هستیم».
روز چهارشنبه، نیروهای مسلح اوکراین با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) به چندین تاسیسات در نقاط مختلف خاک فدراسیون روسیه حمله کردند.
بر اساس اطلاعات وزارت دفاع روسیه، در منطقه پسکوف حمله پهپادی به یک فرودگاه نظامی-مدنی انجام شد، در منطقه بریانسکی یک ساختمان اداری آسیب دید، و در منطقه کالوژسکی یک هواپیمای بدون سرنشین به یک مخزن خالی ویژه ذخیره فرآورده های نفتی برخورد کرد.
همچنین پهپادهای اوکراینی در مناطق مسکو، اورلوفسکی و ریازانسکی سرنگون شدند. این حملات تلفات جانی در پی نداشت.
وزارت دفاع روسیه روز گذشته از دفع حملات نیروهای مسلح اوکراین به تاسیساتی در منطقه بریانسکی و کریمه خبر داد. طبق این اطلاعات، سامانههای پدافند هوایی روسیه یک پهپاد اوکراینی را بر فراز منطقه بریانسکی منهدم کردند. علاوه بر این، در آسمان جمهوری کریمه نیز یک موشک کروز اوکراینی توسط نیروهای وظیفه پدافند هوایی نابود شد.
وزارت دفاع فدراسیون روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که یک فروند هواپیمای سوخو-۲۴ روسی در جریان گشت زنی خود یک قایق دیگر اوکراینی را در آبهای دریای سیاه منهدم کرد. طبق این اطلاعات، این جنگنده روس قایق تندروی نیروهای مسلح اوکراین را به همراه سرنشینیان آن در شرق جزیره مار (جزیره ازمینی) منهدم کرد.
پیش از این، در شب ۳۰ آگوست نیز، وزارت دفاع روسیه از انهدام چهار قایق تندروی ارتش اوکراین در دریای سیاه خبر داد که در جریان این حمله گروهی از نیروهای ویژه اوکراینی با تعداد کل حدود ۵۰ نفر کشته شدند.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو شب گذشته اعلام کرد که روسیه و ایران توافقنامه مربوط به همکاری در زمینه استاندارد سازی کالاهای وارداتی از دو کشور را امضا کردند. یادآوری شده که امضای این سند در نشستی بین آنتون شالایف، رئیس سازمان استاندارد سازی روسیه و مهدی اسلامپناه، رئیس سازمان دولتی استاندارد ایران انجام شد.
در کانال تلگرامی سفارت ایران آمده است: این سند نقشه راه همکاری ایران و روسیه از نظر حجم کل کالاهای صادراتی از ایران به فدراسیون روسیه و همچنین کالاهای وارداتی از روسیه به ایران به ویژه کالاهای غیر صنعتی و محصولات حلال را تعیین می کند. طرفین فهرستی از کالاهای دارای اولویت را برای استاندارد سازی و تسهیل تجارت مبادله کردند.
جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا، امکان مذاکره در مورد اوکراین در شرایط کنونی را رد کرد.
بورل شب گذشته چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار شبکه سی ان ان، کریستین امانپور، که فایل ضبط شدهای از این گفتگو را در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرد، این موضوع را بیان کرد. امانپور از بورل پرسید که به نظر او چه زمان کییف برای شروع مذاکرات چه زمانی آماده است که رئیس دیپلماسی اروپایی پاسخ داد که همه چیز به وضعیت "در میدان نبرد" بستگی دارد. بورل گفت: با این حال، در شرایط فعلی تصور برگزاری مذاکرات صلح بسیار دشوار است.
جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی همچنین روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست غیر رسمی وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شهر تولدوی اسپانیا، اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد یک صندوق کمک نظامی برای اوکراین ایجاد کند که کییف سالانه ۵ میلیارد یورو از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ از آن دریافت خواهد کرد.
وی گفت: من پیشنهاد کردم از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ صندوقی ایجاد شود که در چارچوب صندوق صلح اروپا کار کند. این باید عنصر کلیدی حمایت ما از اوکراین باشد. در چارچوب این صندوق، ما سالانه ۵ میلیارد یورو ارائه خواهیم کرد.
رئیس دیپلماسی اروپا همچنین پیشنهاد داد که تعداد پرسنل نظامی اوکراینی که در سال جاری در اتحادیه اروپا آموزش خواهند دید، افزایش یابد. به گفته بورل، اگر قبلاً اتحادیه اروپا برای آموزش ۳۰ هزار سرباز نیروهای مسلح اوکراین برنامه ریزی کرده بود، اکنون این رقم می تواند به ۴۰ هزار نفر افزایش یابد. وی افزود: در حال حاضر تعداد پرسنل نظامی آموزش دیده در چارچوب مأموریت آموزشی اروپای اتحادیه اروپا ۲۵ هزار نفر است. من به وزرای دفاع پیشنهاد دادم تا پایان امسال هدف آموزش را از ۳۰ به ۴۰ هزار افزایش دهند.
کریستوف سالای بابرونیتسکی، وزیر دفاع مجارستان، در نشست غیررسمی روز چهارشنبه با همتایان خویش در اتحادیه اروپا در تولدوی اسپانیا اعلام کرد که این کشور از بررسی موضوع تامین بودجه اتحادیه اروپا برای کمک نظامی به اوکراین خودداری کرده است، زیرا مقامات کییف هنوز بانک OTP مجارستان را از فهرست "حامیان جنگ بین المللی" حذف نکردهاند.
وی در جمع خبرنگاران گفت: من در این نشست به صراحت گفتم که این مسئله غیرقابل قبول است. تا زمانی که بانک OTP از این فهرست اوکراین حذف نشود، ما به مذاکرات درباره میزان بودجه برای کمک نظامی به اوکراین ادامه نخواهیم داد.»
وزیر دفاع مجارستان تاکید کرد که بوداپست حل و فصل مناقشه اوکراین را "در یک آتش بس فوری و مذاکرات صلح" می بیند، اما بقیه اعضای اتحادیه اروپا از ارائه پول و سلاح برای ادامه این جنگ خانمان سوز دریغ نمیکنند.
به گفته وی، رهبران اتحادیه اروپا می خواهند ۱۰۰ میلیون یورو اضافی برای تامین تسلیحات به ارتش اوکراین هزینه کنند و در تلاش برای وادار کردن مجارستان به پذیرش این طرح، "فشار فوق العادهای" بر مقامات این کشور وارد می کنند.
چند روز قبل کاتالین نواک، رئیس جمهوری مجارستان گفت که بوداپست طرفدار یک راه دیپلماتیک برای خروج از درگیری کنونی در اوکراین است، زیرا راه حل نظامی که منجر به صلح پایدار درازمدت شود را نمیبیند.
دیوید آراخامیا، رئیس فراکسیون حزب حاکم طرفدار رئیس جمهور "خدمتگزار مردم" اوکراین روز چهارشنبه در برنامه تلویزیونی یادآور شد که اگر واشنگتن و دیگر متحدان غربی کییف بر آن پافشاری کنند، اوکراین باید انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری را برگزار کند.
او گفت: «اخیراً یک نماینده قدرتمند کنگره [سناتور لیندسی گراهام] در اینجا بود که میگفت شما باید انتخابات را حتی در زمان درگیری نظامی برگزار کنید تا به اصطلاح آنها رکود دموکراتیک وجود نداشته باشد.»
در عین حال، قوانین اوکراین برگزاری انتخابات در زمان حکومت نظامی را ممنوع می کند، اما رئیس فراکسیون حزب خدمتگزار مردم معتقد است که کییف باید به نظر شرکای غربی که فعالانه از اوکراین حمایت می کنند، گوش دهد.
یکی دو روز قبل، میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رهبر اوکراین، تاکید کرد که به دلیل حمله نظامی روسیه، انتخابات پارلمانی در اوکراین که قرار بود اکتبر سال جاری برگزار شود، برگزار نخواهد شد. علاوه بر این، پودولیاک برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برنامه ریزی شده برای سال ۲۰۲۴ را نیز رد کرد.
مقامات مسکو ابتکار عمل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای عرضه یک میلیون تن غلات به ترکیه برای فرآوری با قیمت کاهش یافته را بهترین جایگزین برای توافق غلات میداند. این مطلب روز چهارشنبه در بیانیه منتشره از سوی وزارت امور خارجه روسیه در خصوص مذاکرات آتی سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور و هاکان فیدان، همتای ترکیهای وی که قرار است روز پنج شنبه ۳۱ آگوست برگزار شود، مشخص شد.
در این بیانیه آمده است: وزیر امور خارجه روسیه و ترکیه در نظر دارند بر روی پارامترهای اجرای ابتکارعمل پیشنهادی رئیس جمهور ولادیمیر پوتین مبنی بر ساماندهی عرضه یک میلیون تن غلات روسیه به ترکیه با قیمت کاهش یافته با حمایت مالی قطر کار کنند.
وزارت خارجه روسیه افزود که مسکو این پروژه را به عنوان یک جایگزین کاری بهینه برای طرح صادرات غلات از طریق دریای سیاه می داند.
لاوروف همچنین قصد دارد با وزیر امور خارجه ترکیه گفتگو کند که روسیه همه کشتیهایی را که به اوکراین میروند به عنوان حاملهای بالقوه محمولههای نظامی در نظر میگیرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین چند روز قبل گفته بود که گزینههای مختلفی برای ازسرگیری توافق نامه صادرات غلات با مشارکت قطر در حال بررسی است. وی در عین حال افزود که بازگشت روسیه به توافق غلات تنها در صورتی امکان پذیر است که بخش روسی از توافقات محقق شود.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که بدون مشارکت این کشور، اجرای توافق غلات امکان پذیر نیست. وی روز چهارشنبه بدین ترتیب در مورد برخی گزارشات رسانههای ترکیه، مبنی بر تمدید ابتکار غلات دریای سیاه بدون مشارکت طرف روسی، اظهار نظر کرد.
این دیپلمات در یک نشست خبری گفت: اگر ما در رابطه با توافقی صحبت می کنیم که روسیه در آن مشارکت داشته، بدون طرف روسی نمی تواند کار کند. این کار از لحاظ فیزیکی غیرممکن است.
زاخارووا همچنین یادآور شد که توافق غلات یکی از موضوعات مورد بحث در دیدار سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و هاکانا فیدان، همتای ترک وی در نشستی در مسکو در تاریخ ۳۱ آگوست خواهد بود.
انتهای پیام/